VVOG speelt 3-3 gelijk tegen Staphorst in aantrekkelijk duel

1 September 2012 / Bestuur VVOG / Algemeen

In een zonnige ambiance en aantrekkelijk duel scoorde VVOG haar 1e competitiepunt. Het 2e won met 7-2 van Nunspeet 2. De F1 won met 5-0 van Hierden F1.

De dames 2 wonnen met 3-1 bij EFC en ook de B1 wist de winst uit Hoevelaken mee  naar Harderwijk te halen. De meisjes B1 speelden met 5-5 gelijk tegen 't Harde.  Zodra we meer uitslagen weten laten we dat weten. Klik voor meer uitslagen hier.

VVOG doet zichzelf tekort in en tegen Staphorst. Klik hier voor de samenvatting van VVOG TV

VVOG heeft vandaag zichzelf duidelijk tekort gedaan in en tegen Staphorst. Met name het grootste deel van de eerste helft was VVOG oppermachtig en kwam dan ook terecht op een 0-2 voorsprong. Uiteindelijk moest men genoegen nemen met 3-3 eindstand.

VVOG en Staphorst tastten elkaar de eerste tien minuten af waarbij VVOG de meest aanvallende intenties had. Er werd op de juiste momenten druk gezet op de verdediging van Staphorst waardoor deze vaak de lange bal moesten hanteren welke een makkelijke prooi was voor de VVOG verdediging. Een kans in de 8e minuut voor Farouk Djemilie was al een teken aan de wand maar keeper Knoll wist deze situatie nog te redden.

In de 18e minuut  stoorde VVOG weer vroeg op de verdediging van Staphorst. De bal kwam bij Dada Bugera. Deze zette Jeremy de Graaf vrij voor doelman Knoll.  Jeremy maakte geen fout en zette de 1-0 op het scorebord. VVOG was duidelijk de bovenliggende partij en gaf geen kans weg.

In de 29e minuut was het wederom Jeremy de Graaf die een voorzet van Terence ten Brink goed afrondde en de 0-2 scoorde.

Na de 0-2 brak er een slordige periode aan. Veel balverlies over en weer was het resultaat.

Uiteindelijk was het VVOG zelf die Staphorst weer in de wedstrijd bracht. In plaats van zelf de wedstrijd in het slot te gooien en de verdiende 0-3 te scoren kwam Staphorst terug tot 1-2.

Een slechte inspeel pass van Dennis van Vuuren , die  geen gelukkige wedstrijd speelde, bracht Frank Kuurman in balbezit. Deze zette voor en Roy Stroeve was er als de kippen bij om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. 1-2.

Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer voor het doel van beide partijen.

Na de rust kwam VVOG ongewijzigd terug. Bij Staphorst was Lars Robben in het veld gekomen voor Dimitri Kamerling.

Staphorst startte veel agressiever.  De persoonlijke duels welke in de eerste helft voor VVOG waren, waren nu veelal in het voordeel van de Staphorsters. Kansen kregen de mannen uit Staphorst echter allerminst.

Een schot tegen de buitenkant van de paal van Lars Robben was een waarschuwing maar in de 55e minuut ging het toch mis. Martijn Brakke probeerde maar eens een schot van 17 meter en deze ging in de uiterste hoek waarbij Reinier Romkes kansloos was. 2-2

Trainer Dwight Lodeweges greep in en bracht in de 58e minuut Lars Kerver in het veld voor Farouk Djemilie.

Staphorst liet zich in de fase fysiek gelden hetgeen Roelof de Jong een gele kaart opleverde van de goed leidende scheidsrechter Kranendonk na een forse tackle op Dada Bugera.

Een paar minuten later stuitte Jeremy de Graaf op keeper Knoll en een doelpunt van Dennis van Vuuren werd nog afgekeurd wegens hands van een van de VVOG spelers.

Ook Niels Nijveld kreeg nog geel na een overtreding

In 70e minuut leek VVOG toch de wedstrijd uit handen te geven aan de zijlijn werd Kerim Tasdan te makkelijk uitgespeeld door Rob Mijnheer. Deze leverde een voorzet af welke werd teruggelegd op Roy Stroeve en deze rondde knap af. VVOG werd in deze fase van de wedstrijd afgetroefd op agressie en men vergat te voetballen en ging veel te snel de lange bal hanteren.

Bij VVOG kwamen Tim Fechter en Rocco Keizer in het veld voor Dennis van Vuuren en Tim Brockhoff.

Uiteindelijk leverde dit een klein eindoffensief op. Een corner in de 88e minuut van Dada Bugera werd ingekopt door Lennard van den Brink en keeper Knoll was kansloos 3-3 wat ook de eindstand werd. VVOG deed zich hiermee tekort. Trainer Dwigt Lodeweges was duidelijk in zijn commentaar.

“in de eerste helft hadden we de score uit kunnen zelfs moeten breiden. Staphorst werd door ons zelf in het zadel geholpen en in de tweede helft hebben we vergeten te voetballen”

Volgende week speelt VVOG een thuiswedstrijd tegen Nunspeet op ons sportpark “de Strokel”

88           Lennard van den Brink                 3-3

Geel:     Niels Nijveld (VVOG) Roy Stroeve en Roelof de Jong (Staphorst)

Opstelling VVOG:

Reinier Romkes

Niels Nijveld , Kerim Tasdan , Dennis van Vuuren (78/Tim Fechter),Lennard van den Brink

Tim Brockhoff (78/Rocco Keizer),Sam Doeve, Terence ten Brink,

Farouk Djemilie (59/Lars Kerver), Dada Bugera, Jeremy de Graaf

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.