VVOG droogt WHC af in eigen huis.

30 September 2012 / Redactie / Nieuws van het eerste

VVOG nam het herwonnen vertrouwen van de wedstrijd tegen FC Emmen mee naar Wezep en versloeg een dolend WHC met 0-4

Trainer Dwight Lodeweges moest het vandaag doen zonder de geblesseerde Kerim Tasdan en Farouk Djemilie die ziek thuis moest blijven. Martijn Duits en Rick Boersma complementeerden het elftal. Deze wijzigingen deerden het elftal vandaag niet. Nadat VVOG afgelopen dinsdag FC Emmen had laten ontsnappen werd er vandaag als een eenheid en met goed gedisciplineerd voetbal WHC kapot gespeeld en had de einduitslag van 0-4 nog hoger uit kunnen vallen.

De openingsfase was voor WHC. Het balbezit werd aan hen overgelaten tot rond de middenlijn. VVOG stoorde daar dusdanig dat er van een fatsoenlijke opbouw geen sprake was. Een vrije trap van Dave Huijmans in de 12e minuut kwam scherp voor de goal en Ozhan Kardag kopte net naast de goal. In deze fase van de wedstrijd waren er veel foute passes over en weer. In de 22e minuut kwam WHC weer gevaarlijk door. Inzetten van Sander Bolt werden goed verwerkt door Reinier Romkes. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. VVOG werd gevaarlijker en dat resulteerde al snel in de 0-1.

Een crosspass van Jeremy de Graaf in de 27e minuut kwam op de linkerkant bij Lars Kerver. Deze ontdeed zich van twee tegenstanders en passeerde keeper Frans Koornberg zeer knap en bracht VVOG op voorsprong.

Nog geen twee minuten kreeg VVOG een corner aan de rechterkant van het veld door Sam Doeve genomen. Dennis van Vuuren kopte knap in de bal werd van de doellijn gehaald waarna Tim Brockhoff nogmaals inzette maar deze ging nu over de goal.

In de 37e minuut werd Jeremy de Graaf weer op links waarna een gave voorzet volgde op Rick Boersma. Deze kwam iets achter hem maar het gaf weer aan dat het elftal goed in de wedstrijd zat.

Voor rust werd het nog 0-2. Een goede combinatie tussen Lars Kerver en Sam Doeve zette eerstgenoemde schuin voor de keeper. Een toch niet gemakkelijke kans werd door Lars tot een doelpunt omgezet en hij zette de 0-2 op het scorebord wat tevens de russtand was.

Op slag van rust soleerde Dennis van der Wal nog wel een keer door de VVOG verdediging heen maar dit leidde niet tot het gewenste resultaat voor WHC.

Na rust was het de verwachting dat WHC met het straffe windje mee stevig ging aandringen maar niets was minder waar. VVOG was nog meer als voor de rust heerser op het veld. Een schot van Tim Brockhoff in de 58e minuut had dan ook een beter lot verdiend.

Trainer Jan Everse ging wisselen Jurriaan van den Brink kwam in het veld voor Jasper Beunk maar het had niet het gewenste resultaat. Het werd zelfs nog erger voor WHC. Dada Bugera werd op recht weggestuurd. Deze zette voor en via een speler van WHC kwam de bal bij Rick Boersma en deze passeerde keeper Koornberg voor de derde keer. Rick bekroonde met dit doelpunt een goede wedstrijd.

In de 68e minuut kreeg Dada Bugera en Dave Huijmans nog geel na een duel. De irritaties slopen bij WHC in het elftal. WHC kreeg nog wel een kleine kans na een misverstand tussen Reinier Romkes en Dennis van Vuuren. De bal ging voorlangs maar Lennard van den Brink redde de situatie.

Ook trainer Dwight Lodeweges ging wisselen . De licht aangeslagen Jeremy de Graaf verliet het veld en hiervoor kwam Hein kort in het veld.  Ook hij liet zien de nodige kwaliteiten te hebben en liet menig WHC-er zijn hielen zien.

Het slotakkoord was weer voor VVOG. Dada Bugera slalomdein de 80e minuut  door de WHC defensie maar werd op het laatste moment middels een overtreding tot staan gebracht. Sam Doeve nam de vrije trap op de zestien meter lijn. De bal werd gesmoord door een arm van een van de verdedigers van WHC. Strafschop besliste scheidsrechter Gils. Dennis van Vuuren benutte de strafschop en zette VVOG op 0-4.

De laatste tien minuten deklasseerde VVOG WHC volledig. De uitslag had nog hoger kunnen misschien wel moeten zijn. Rick Boersma en Lars Kerver kregen nog een paar 100% kansen maar deze werden niet benut.

VVOG wisselde nog Lennard van den Brink en Tim Brockhoff voor Tim Fechter en John Martens. Echter dit veranderde niets meer in de stand, In de allerlaatste minuut kreeg Dave Huijmans nog zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

27           0-1         Lars Kerver

38           0-2         Lars Kerver

66           0-3         Rick Boersma

80           0-4         Dennis van Vuuren

Geel:                    Dada Bugera (VVOG),Dave Huijmans ,Sander Bolt,Frans Koornberg

Rood:                   Dave Huijmans (2x geel)

Opstelling VVOG:

Reinier Romkes

Lennard van den Brink (85/Tim Fechter),Dennis van Vuuren,Martijn Duits,Niels Nijveld

Sam Doeve,Tim Brockhoff (85/John Martens),Rick Boersma

Jeremy de Graaf (75/Hein Kort),Dada Bugera,Lars Kerver.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.