VVOG trekt na enerverend en spectaculair duel aan kortste eind

7 April 2013 / Redactie / Algemeen

Na ongelukkige verdedigingsmomenten herstelde VVOG zich knap, was het een spectaculair duel, maar verloor het toch met 2-4 van SVZW.

VVOG heeft vandaag een thuisnederlaag geleden tegen titelkandidaat SVZW uit Wierden.
Na een 1-2 ruststand werd het uiteindelijk 2-4.

VVOG startte met Wesley Bies die zijn competitiedebuut maakte voor VVOG. Reinier Romkes moest wegens prive omstandigheden verstek laten gaan.
Binnen twee minuten stond VVOG echter al  op achterstand door veel te slap te beginnen. Een vrije trap voor SVZW halverwege de helft van de VVOG kwam op het hoofd van de volledig vrijstaande Jordi Holtkamp die de bal tegendraads binnen kopte. Ook bij de tweede goal in de 21e minuut ging er van alles mis achterin en uiteindelijk kon John Mulderij geheel vrij binnen tikken na een voorzet van Dewi Pierik.
Martijn Duits kreeg nog geel  na een overtreding op Jordi Kamphuis.

Tussendoor kregen Rick Boersma en Rocco Keizer nog kansen om de stand in evenwicht te brengen.  Vooral bij de inzet van Rocco keizer had doelman Achterhoek het nodige geluk. Na het tweede doelpunt van SVZW begon VVOG beter te voetballen en was zeker niet de mindere van SVZW. Een paar minuten voor tijd kwam de aansluitingstreffer tot stand. Waarschijnlijk dacht Dennis van Vuuren laat ik maar eens uithalen en hij schoot de bal vanaf 25 meter feilloos binnen achter de versteend staande keeper Achterhoek.

Na rust begon VVOG energieker aan de wedstrijd, kreeg het ook meer kansen en was de gehele tweede helft de betere ploeg.  De grootste kans was voor Rocco Keizer in de 57e minuut na een voorzet van Jeremy de Graaf. Hij schoot de bal op 11 meter net naast de goal. Nog geen minuut later bewees hij zijn team wel een heel slechte zaak door verbaal uit te vallen naar scheidsrechter van de Rest die Rocco direct rood voorschotelde.
Trainer Dwight Lodeweges wisselde Martijn Duits voor Terence ten Brink en ging achterin wat meer risico nemen. Dit pakte in eerste instantie geheel verkeerd uit want door weer slecht wegwerken van de bal in verdedigend opzicht kon Jordi Kamphuis de 1-3 binnenschieten.

De wedstrijd leek gespeeld. VVOG met tien man en 1-3 achter.  De Harderwijkers gingen nog meer risico’s nemen. Tim Fechter kwam voor Niels Nijveld en in de 74e kwam VVOG dan toch op 2-3. Een terugspeelbal  van een van de verdedigers van SVZW op keeper Achterhoek werd door hem opgepakt. Een vrije trap welke door Jeremy de Graaf snel werd genomen op Lars Kerver en die kon de 2-3 binnentikken..
Vlak hierna schoot Lennard van de Brink nog een keer in het zijnet en kreeg VVOG een aantal corners die met moeite door de SVZW verdediging onder leiding van de sterke Jordi Holtkamp werd geleid.

Ook SVZW kreeg goede kansen om de zaak definitief af te maken.  Maar slechte afwerking en ook goed keeperswerk van  Wesley Bies lagen in de weg.  Dada Bugera kwam nog in het veld voor Lars Kerver maar dat leidde niet tot het gewenste resultaat. Sam Doeve kreeg in deze verder sportieve wedstrijd nog geel van scheidsrechter van de Rest die in 5 wedstrijden al 31 gele kaarten had gegeven. De rode kaart was terecht maar de gele kaarten waren veelal overbodig. VVOG was daar van tevoren wel voor gewaarschuwd maar daar koop je niets voor.
Vlak voor tijd gooide Kevin Aman de wedstrijd definitief in het slot door de 2-4 op het scorebord te zetten. VVOG had de nederlaag grotendeels aan zichzelf te wijten als je tegen deze veel scorende ploeg zo naief loopt te verdedigen terwijl het grootste deel van de wedstrijd gelijkwaardig dan wel beter bent aan deze tegenstander. Dwight Lodeweges was na afloop wel tevreden over het vertoonde spel met name in de tweede helft, alleen win je daar geen wedstrijden mee.
Volgende week kan VVOG zich revancheren in de uitwedstrijd tegen NSC Nijkerk.

2' 0-1  Jordi Holtkamp
21'  0-2 Jordi Kamphuis
42' 1-2 Dennis van Vuuren
67' 1-3 Jordi Kamphuis
74' 2-3 Lars Kerver
81' 2-4 Kevin Aman

Geel:  Tim Brockhoff, Martijn Duits, Jeremy de Graaf, Sam Doeve (allen VVOG)
Rood:  Rocco Keizer (VVOG)

Opstelling VVOG
Wesley Bies
Lennard van den Brink, Martijn Duits (61/Terence ten Brink), Dennis van Vuuren, Niels Nijveld(73/Tim Fechter)
Tim Brockhoff, Rick Boersma, Sam Doeve
Jeremy de Graaf, Rocco Keizer, Lars Kerver (80/Dada Bugera)

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.