VVOG houdt ACV op gelijkspel

12 Mei 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

ACV wist de vele kansen niet te verzilveren en dan treedt een oude voetbalwet in werking. Rick Boersma scoorde in de eindfase de 1-1.

VVOG behaalde in de laatste competitie wedstrijd een verdienstelijke 1-1 in Assen tegen ACV. VVOG moest het ook in de laatste wedstrijd doen zonder een aantal geblesseerden waaronder Dennis van Vuuren. Hierdoor was er weer een basisplaats ingeruimd voor Kerim Tasdan en Hein Kort. Sam Doeve was weer terug van een schorsing.
De eerste helft kenmerkte zich door een fel aanvallend ACV. Het grootste deel van die eerste helft speelde zich af op het grondgebied van de Harderwijkers.
De organisatie bij VVOG op het middenveld en verdediging stond in die fase uitstekend en gaf de fel aanvallende Assenaren nauwelijks ruimte om gevaarlijk te worden.
De veel aangespeelde lange spit Jelle Teitsma kon niet of nauwelijks loskomen van de verdedigers van VVOG.
De hoge voorzetten van de vleugels bereikten Teitsma ook niet door het goede ingrijpen van doelman Reinier Romkes
VVOG probeerden met lange ballen de spitsen te bereiken maar de verdediging van ACV had er goed het oog in en ook VVOG kreeg nauwelijks mogelijkheden om gevaarlijk te worden.
In de 18e minuut leek VVOG toch op voorsprong te komen. Na een mooie aanval schoot Jeremy de Graaf keihard op de ACV veste maar het van richting veranderde schot suisde net langs de verkeerde kant van de paal
De ruststand 0-0 was een juiste weergave van de eerste helft.

In de tweede helft kwamen de Assenaren al snel op een 1-0 voorsprong. De uitstekend spelende middenvelder Robin Mulder speelde zich in de 51e minuut goed vrij en met een schitterend schot in de kruising werd het 1-0 voor de Assenaren.
Het spelbeeld veranderde. ACV trok zich terug op eigen helft en VVOG ging op zoek naar de gelijkmaker.
Tien minuten leken de Harderwijkers op gelijke hoogte te komen met ACV . Een vrije trap werd door Lennard van den Brink snel genomen en bereikte Hein Kort. Hein kapte een tegenstander uit en gaf een voorzet op Lars Kerver die goed binnenschoot. Scheidsrechter Huizinga keurde de treffer echter af om dat hij vond, dat ACV niet de gelegenheid had gekregen om te wisselen bij de aan VVOG toegekende vrije trap.
VVOG ging op zoek naar de gelijkmaker maar hierdoor liepen ze te veel uit de organisatie. De Assenaren kregen zo de ruimte en de mogelijkheden om met snel uitgevoerde counters een aantal unieke kansen te creëren en zo de score te verhogen. Ze faalden echter in de uitvoering en Reinier Romkes redde een aantal malen schitterend.
Trainer Dwight Lodeweges ging wisselen. Hij bracht Jeroen Spoelstra, John Martens en Laurens Christiaan Brouwer in. Vooralsnog veranderde het spelbeeld niet. ACV bleef de 1-0 op eigen helft stug verdedigen en counterde door de veel verkregen ruimtes van VVOG er soms lustig op los.
Het was soms hilarisch om te zien hoe de Assenaren de verkregen kansen uit die counters wisten te verprutsen. En de gouden voetbalwet treedt dan in werking. Als je zelf niet scoort dan krijg je er één om je oren. Dat gebeurde dan ook. In de 90e minuut kwam de bal bij Jeremy de Graaf aan de linkerkant van het strafschopgebied die de bal voorzette waarna Rick Boersma er als de kippen bij was om de bal in het doel achter doelman Groothof te deponeren en VVOG alsnog op 1-1 te zetten wat ook de eindstand van deze wedstrijd zou worden.
Zo eindigde het seizoen voor VVOG dan met een gelijkspel. VVOG is klaar en gaat het volgend seizoen verder onder de nieuwe trainer Marco Roelofsen.

51  Robin Mulder
90  Rick Boersma

Reinier Romkes, Lennard van den Brink, Martijn Duits (78. Laurens Brouwer),Kerim Tasdan, Niels Nijveld, Sam Doeve (68. John Martens), Rick Boersma,Tim Brockhoff,
Jeremy de Graaf, Hein Kort (64. Jeroen Spoelstra), Lars Kerver.

Dit ,beste mensen is het laatste verslag wat ik voor u heb gemaakt. Ik heb dit negen jaar met plezier voor de site van V.V.O.G. gedaan en hoop dat het ook voor een ieder van meerwaarde is geweest. Ik heb altijd getracht zo objectief mogelijk het verslag te maken Ik wens mijn opvolger net zoveel schrijfplezier toe.

Met vriendelijke groet,
Barend Kappers

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.