Zuiderzeecup sluit in stijl af

18 Augustus 2013 / Redactie / Algemeen

Alle ingrediënten droegen zaterdag bij tot het nostalgische gevoel dat we nu op zondag hebben. Zuiderzeecupcommisie bedankt !.

We deden het op "z'n Harderwieks" naar het gelijknamige boek en we zijn d'r hartstikke trots op.

En voor wie er niet bij kon zijn. U heeft iets gemist. De oude visserssmartlappen, de geur van gerookte paling, de ambachten van weleer, volop sportieve strijd en mooi weer. En dan wint VVOG ook nog het toernooi, mooier kon het niet zijn . Al die elementen geven je dat bijna niet te beschrijven gevoel dat je ook vandaag weer zou willen oproepen. Het is een enorm compliment aan de leden van de Stichting Zuiderzeecup Reijer Roelofsen, Marco Roelofsen, Henk Drost, Sieds Severein, Hein van den Os, Henri Brink, Bert Hoeve en Ben Michelsen en hun manschappen van de kantine, de kassa, de veiligheidsmensen en al die anderen die hun steentje hebben bijgedragen tot het welslagen van dit spektakel. Het is overduidelijk zichtbaar dat met deze 2e editie een belangrijke stap voorwaarts is gezet.

We zijn trots dat we onze sponsoren op deze wijze hebben kunnen bedanken voor hun financiële bijdragen want zonder hen was dat alles niet mogelijk. We zijn trots op ons trouwe VVOG aanhang die er aan mee geholpen heeft van de Zuiderzeecup iets moois te maken.

Genoeg gepraat, laten we u in beeld en tekst nog even meenemen naar gisteren en ik ben er bijna zeker van dat u dat fijne gevoel zonder veel moeite weer boven kunt halen.

We nemen u eerst mee naar ons visserijverleden met dank aan meesterpalingroker Cor Jansen.

Voor wie het gemist heeft en enorme waardering voor de vaklieden die ons lieten zien hoe klompen moeten worden gemaakt, stoelen gemat, manden gevlochten, bronzen beeldhouwwerken horen te zijn en hoe touw eigenlijk touw wordt.

Ik ging ook even een kijkje nemen bij onze nieuwe buren, de "dirtbikers" die zich enorm aan het uitleven zijn met fantastische parcourtjes om helemaal te gekke sprongen te maken. De jongens zijn razend enthousiast. D'r moet nog wel het één en ander gebeuren maar ze verwachten dat deze baan ook landelijk een enorme aantrekkingskracht zal hebben. Nou, buren, jullie zijn van harte welkom.

Terug naar het voetbal. Op veld 4 spelen de dames 1 een nuttige oefenwedstrijd tegen de dames van PEC Zwolle. Ze verloren weliswaar met 0-8 maar het is tegelijkertijd ook een geweldige ervaring om te zien hoe het allemaal op dat niveau werkt en wat je er van kunt leren voor de toekomst.

Ondertussen is ook de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen Huizen en Urk begonnen. Huizen scoort snel en Urk doet z'n best maar weet helaas niet langszij te komen. De support, zelfs in origineler Urk visserkledij maakt het allemaal nog mooier. Zoals u ziet op de laatste foto, hebben de supporters uit Huizen er ook veel plezier in ondanks dat ik zei dat ik van de belastingdienst was smiley

Cor Jansen bakt er inmiddels nog lustig op los, speaker Henk Verhoef is (ook al ontkent hij Heintje Davids te zijn) nog één keer terug als speaker met de sonore stem, moeder en kind genieten zeker van het mooie weer en de speciaal voor dit doel ingevlogen smartlappen en andere vrolijke liederen vertolker maakt er een gezellige boel van. Ondertussen in de kantine....de broodjes gezond hebben hun weg al gevonden.


De finale dan, VVOG tegen Go Ahead Kampen die ze ook in de competitie tegen gaan komen. Go Ahead neemt na -een foutje bedankt- situatie, een 1-0 voorsprong en houdt dat heel lang vol, zeer tot genoegen van de Go Ahead supporters die er alle vertrouwen in hadden dat die Zuiderzeecup het komende seizoen in Kampen zou komen te staan.

In de tweede helft komen de VVOG mannen langszij door al weer een kopbaltreffer van Lennard van de Brink en na de succesvolle afsluiting van de strafschoppenreeks mag VVOG zich winnaar noemen van het eigen toernooi. Het zal u niet verwonderen dat dit sfeerverhogend werkt. Het verleidt zelfs onze Sammetje Doeve tot een "big smile" en de mannen van de Botterstichting zagen het ook met genoegen aan.

 

 

Zuiderzeecup

Lees bericht

Nieuwe sponsor:

26-04-2024

Palingrokerij & Vishandel Dries van der Berg & Zn. is sponsor geworden van VVOG. We zijn super blij met onze nieuwe sponsor. Welkom bij onze Businessclub.

Lees bericht

Succesvolle pubquiz avond

26-04-2024

De pubquiz was een groot succes. Het was een uitdagende quiz met o.a. vragen over VVOG en welke Disney Schurk is dit? VVOG 8 ging er met de winst vandoor.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Nieuwsoverzicht Archief