Voorbeschouwing Hoofdklasse C 14 september 2013

12 September 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

De eerste schermutselingen van het seizoen 2013 – 2014 zijn achter de rug.

VVOG hield aan het duel tegen ACV één punt over (1-1). VVOG speelde 70 minuten met een man meer maar wist daar niet van te profiteren. VVOG bleek meer moeite te hebben met de “man meer” situatie, dan ACV met de “man- minder”. VVOG creëerde nauwelijks kansen tot aan de 70e minuut. Met een aantal wissels en wat wijzigingen in het spelconcept wist VVOG, ACV daarna vast te zetten op de eigen speel helft. De uitvallen van de snelle ACV spitsen bleven overigens heel gevaarlijk. De gelijkmaker viel in de 75e minuut. In de laatste minuut waren er nog twee kansen voor ACV. Eerst werd een vrije trap rakelings over geschoten en in de laatste minuut werd een levensgrote kans net over het doel gelobd. 

Verrassend was de grote uitslag bij de wedstrijd Flevo Boys – Staphorst, 6-2. Het collectief sterk spelende Flevo Boys maakte een flitsende seizoensopening door Staphorst met een beschamende 6-2 nederlaag naar huis te sturen. Flevo Boys trainer Wiljan Mossink Holsteyn zag met genoegen hoe zijn uitstekend spelende ploeg, het gestuntel, in verdedigend opzicht van Staphorst, resoluut met mooie doelpunten afstrafte. Zijn collega Jan van Raalte van Staphorst zal ongetwijfeld met verbazing hebben gekeken naar het optreden van zijn ploeg en dan vooral naar zijn falende verdedigers.

SC Genemuiden liet er geen twijfel over bestaan zo snel mogelijk te willen terug te keren naar de topklasse. Het verschil tussen de ex topklasser SC Genemuiden en de promovendus Go Ahead Kampen, uit de eerste klasse, was te groot.Een gemakkelijk 4-0 overwinning voor SC Genemuiden.

Harkemase Boys won op eigen veld met 2-0 van DETO. Een teleurstellende en onnodige nederlaag voor DETO. De ploeg liet vooral voor de pauze te veel (opgelegde) kansen onbenut. Kort voor het eindsignaal miste DETO ook nog een strafschop. Bij Harkemase Boys was men tevreden met een overwinning in de openingswedstrijd.

SVZW behaalde een 3-2 overwinning op Drachtster Boys dat in Wierden, ondanks de nederlaag een goede indruk achterliet. SVZW dat kort na de pauze op een 3-0 voorsprong kwam moest daarna alle zeilen bijzetten om die voorsprong niet te verspelen tegen een sterk opdringend Drachtster Boys, dat nog tweemaal wist te scoren.

Berkum – CSV Apeldoorn werd 0-0. Berkum was duidelijk ontevreden met de uitslag. Behoudens het eerste kwartier, waren de Zwollenaren meer dan de bovenliggende partij. Berkum vergat echter de vele gecreëerde kansen om te zetten in doelpunten. Zelfs met 10 man, ( Jerrol Poot, werd in de 58e minuut met “rood”van het veld gestuurd), bleef Berkum de sterkere ploeg. Paal en lat kwamen CSV Apeldoorn ook nog enkele keren te hulp.

Debuterend in de hoofdklasse was AZSV dicht bij een welverdiende overwinning. AZSV kwam in het duel tegen WHC tweemaal op voorsprong. WHC zag ver in de tweede helft, Frans Koornberg met rood vertrekken en ook Jesper Beunk mocht kort voor tijd met twee maal geel gaan douchen. AZSV verzuimde ondanks, twee man meer, de 2-1 voorsprong naar 3-1 te brengen en die kansen waren er wel degelijk. In de blessure tijd (6 minuten) miste AZSV nog een opgelegde kans voor open doel. Het wonder kwam in de 95e minuut. WHC met negen man, scoorde toch nog de gelijkmaker 2-2. Commentaar van trainer Dennis van Toor van AZSV “Dit is echt onze eigen schuld”. 

Speelronde 2

GO AHEAD KAMPEN - VVOG

De laatste competitie aanvaring tussen beide ploegen dateert van het seizoen 2010-2011. Beide ploegen verbleven in de eerste klasse en worstelden om terug te keren naar de hoofdklasse. In Kampen was de uitslag het 0-0 en in Harderwijk, verloor een weinig geïnspireerd VVOG,  dat al zeker was  van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse, met 3-0. VVOG promoveerde dat seizoen, via de nacompetitie weer naar de hoofdklasse. Het seizoen daarna, 2011-2012, miste Go Ahead Kampen via de nacompetitie (één doelpunt) de promotie naar de hoofdklasse.

Vorig seizoen, ook weer via de nacompetitie, wist Go Ahead Kampen wel de promotie af te dwingen door Viboa en HZVV met ruim verschil te verslaan. Tijdens ons eigen ZuiderZeeCup toernooi speelden VVOG en Go Ahead Kampen de finale die eindigde in 1-1 waarna VVOG via strafschoppen de overwinning behaalde. In dit (oefenduel)  was van krachtverschil nauwelijks sprake. Nu gaat het om het “echie” en zijn we erg benieuwd hoe beide opponenten de strijd zullen aangaan om de echte punten. Beide ploegen gaan uiteraard voor de winst. Zaterdag 16.45 uur weten we alles.

ACV – BERKUM

De grotendeels gewijzigde selectie van ACV gaat op jacht naar de Topklasse. De valse start van ACV is een tegenvaller. Eerst was er de uitschakeling in de poule fase van de districtbeker en daarna de 1-1 in het eerste competitie duel tegen VVOG in Harderwijk.

De eerste thuiswedstrijd wordt een test voor ACV. Berkum is de opponent. Ook Berkum beschikt over een sterke selectie. Met de grotendeels bij elkaar gebleven selectie en enkele sterke aanvullingen, gaat trainer Roeland ten Berge met een goed gevoel deze competitie in. De eerste wedstrijd, op eigen veld, tegen CSV Apeldoorn, viel als uitslag tegen, maar met het vertoonde spel was de trainer tevreden. Nu nog de kansen benutten. Het wordt ongetwijfeld een prachtig duel in Assen en een puntenverdeling lijkt er aan te komen.

CSV APELDOORN – AZSV

CSV Apeldoorn kwam zaterdag j.l. goed weg in Zwolle bij Berkum, terwijl AZSV zich op eigen terrein lelijk liet piepelen door WHC. Zaterdag moet CSV Apeldoorn in staat zijn debutant AZSV met een kleine nederlaag terug  te sturen naar Aalten.

DETO TWENTERAND – SVZW

De topper in Vriezenveen, tussen de twee ex topklassers, al vroeg in het seizoen, wordt een spannende krachtmeting. Om te voorkomen dat de thuisclub al vroeg in het seizoen achter de feiten aan gaat lopen zal er na de nederlaag van vorige week bij Harkemase Boys gewonnen moeten worden.

SVZW, ook één van de kampioenskandidaten, lijkt, gezien de selectie, de beste papieren te hebben, op de drie punten. En dan wordt de afstand tussen de twee ploegen al zes punten. Spannend zal het zeker worden op sportpark ’t Midden, met een kleine overwinning voor de bezoekers.

DRACHTSTER BOYS – SC GENEMUIDEN

SC Genemuiden zal de thuisclub geen enkele kans geven de ambities van de ex topklasser te dwarsbomen. Een gemakkelijke overwinning voor de bezoekers.

STAPHORST – HARKEMASE BOYS

Staphorst is op het eigen Noorderslag voor veel ploegen een bijna onneembare hindernis. De afgang van vorige week in Emmeloord tegen Flevo Boys moet recht gezet worden. Inzet en daadkracht, toch de sterke wapens van Staphorst, waren ver te zoeken tegen Flevo Boys. Dat gaat deze zaterdag weer ouderwets worden vertoond aan de eigen aanhang. Met andere woorden: Harkemase Boys gaat een moeilijke middag tegemoet in Staphorst. De punten blijven in Staphorst.

WHC – FLEVO BOYS

Koploper Flevo Boys zal geen mededogen hebben met het vernieuwde WHC. WHC zal dan ook weinig plezier hebben aan het bezoek van Flevo Boys dat met de drie punten teug keert naar de polder.

 

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief