Beker
Datum Zaterdag 21-11-2015
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 131506

VVOG schenkt ons voor even Hosannagevoel

Het kan !. Voor even. Het hosannagevoel in een wereld bezwangerd met gevoelens van angst, terreur en haat.

De gitzwarte schaduwkanten van de menselijke waanzin ontvlamden deze week in volle omvang. We zijn verward, geschokt, aangeslagen, angstig. We zoeken troost bij elkaar maar worden ook uiteengedreven door mensen voor wie het koren op de molen is om groepen tegen elkaar op te hitsen. Vinden we met elkaar weer de kracht om de balans te hervinden en het verstand en de liefde te laten overwinnen. Het spijt me niet, dit moest ik even kwijt om de bekerwedstrijd van VVOG tegen Berkum in een juist perspectief te plaatsen. Want terug naar dat kleine voetbalwereldje, terug naar dat kleine Harderwijk, waren we natuurlijk benieuwd of we de flow van de laatste weken konden vasthouden. Deze wedstrijd tegen Berkum, een gewaardeerd tegenstander vanwege het voetbal in de ploeg, was een belangrijke schakel in de weg omhoog die we zijn ingeslagen.

Niet alleen in de wereld maar ook in het weer was sprake van een op handen zijnde omslag. In een verlicht veldscenario met koude slagregens begon VVOG waar het tegen Urk mee was opgehouden. Goed verzorgd combinatievoetbal. Dit keer zonder de licht geblesseerde Wilko Braam en Rob van der Sluis. Zij werden vervangen door Rick Boersma en Stefan Jansen. Tegen een Berkum dat eveneens geteisterd wordt door een ware blessuregolf met het verstek van spits Chris van der Meulen in de hoofdrol.

Er ontpopte zich een alleraardigst duel waarin VVOG de boventoon voerde en Berkum op zoek was naar de juiste aanpak. VVOG maakte al snel gebruik van dat voordeel. Een vrije trap zo’n 40 meter schuin voor het Berkum doel, werd door Jeremy de Graaf licht beroerd waardoor keeper Onderstal de bal miste, die prompt verloren achtereenvolgens op het lichaam en het hoofd van Jan Jurriën Hop terecht kwam. Oog in oog met het doelnet kopte hij verbouwereerd het leer over de lijn (0-1). Een kennelijk gevoel van overmacht aan VVOG zijde boog zich langzaam om in concentratieverlies en Berkum herpakte zich. Een eerste poging van de zwart-witten uit een voorzet en een op de vijf meter lijn vrijstaande Frank Hoolsema  mislukte jammerlijk door het ontbreken van kracht. Die waarschuwing was aan VVOG zijde aan dovemans oren gericht. Een reeks van missers van de groen-witten leidde de in de 21e minuut de gelijkmaker in toen de van Harkemase Boys overgekomen  Johnsen Bacuna (wat een klasbak is dat als hij aan de bal is) Frank Hoolsema een niet te missen kans schonk en deze vrijwel op de doellijn inschoot (1-1). De balans in de wedstrijd werd echter weer langzaam overgenomen door VVOG dat onder aanvoering van Jaime Bruinier en de ook nu weer levensgevaarlijke Jeremy de Graaf gestaag richting Berkum doel bewoog.

Terug waren weer de “oh’s en ah’s” bij verschillende VVOG acties. Het was smullen geblazen om te zien hoe Jaime Bruinier met een simpele voet- of lichaamsbeweging in één keer kon zorgen voor snelle aanvallen. In de 40e minuut bijvoorbeeld toen VVOG bliksemsnel uitkwam en dit keer het duo Oussama Labari en Jeremy de Graaf in één keer pardoes opdoek voor keeper Onderstal. Met een katachtige reflex ranselde hij de inzet van Jeremy de Graaf uit zijn doel. Maar dat was wel de ouverture in D kleine terts voor een 2e helft waarin de flow, de anticipatie op acties, automatismen in combinaties veelvuldiger tot zijn recht kwamen. Nog even was daar in de 48e minuut een kunst- en vliegwerk situatie voor het VVOG doel. Johnsen Bacuna miste echter tot wanhoop van alles wat Berkum heette, met zijn verkeerde been.

Lang kon Berkum daarna nog blijven hopen. Tot dat Jaime Bruinier het kennelijk genoeg vond. Met één simpele maar oh zo visionaire pass stuurde hij Jeremy de Graaf weg die dit soort van standaardsituaties in zijn brein heeft gegrifd en de bal dan ook snoeihard langs keeper Onderstal schoot. Een situatie die in een zo mogelijk nog mooiere uitvoering eveneens door Jeremy de Graaf werd herhaald in de 88e minuut. Een flitsende combinatie en een splijtende pass van de ingevallen Modou Nyang gingen vooraf aan de finale trigger die Jeremy overhaalde en VVOG met een 1-3 overwinning naar de volgende ronde in de KNVB beker schoot. En voor even waren we alle ellende kwijt en genoten van het Hosannagevoel.

(Foto's met dank aan VV Berkum)

Opstelling

Berkum-VVOG, 21 november 2015 (2e ronde Districtsbeker Oost)
Eindstand: 1-3 (1-1)
Opstelling Berkum: Bjarn Onderstal, Dirk Muis, Bram Pool, Timo ter Haar (68. Jens Borger), Jasper Koekoek, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Frank Hoolsema, Thom Kooke (81. Jordi de Jonge), Johnsen Bacuna, Youp Kok
Opstelling VVOG: Frans Koornberg, Jan Jurriën Hop, Richard Gooijer (gele kaart), Lars Kerver, Tim Brockhoff, Jeremy de Graaf, Rick Boersma (46. Modou Nyang), Oussama Labari (74. Naoufal Boutachkourt), Pernelly Biya, Stefan Jansen, Jaime Bruinier

Scoreverloop

0-1 Jan Jurriën Hop
1-1 Frank Hoolsema
1-2 Jeremy de Graaf
1-3 Jeremy de Graaf

Voorbeschouwing Berkum-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van de bekerwedstrijd Berkum-VVOG.

                                               DISTRICTS BEKER OOST 2e RONDE

                                                             BERKUM – VVOG

                                                          21 NOVEMBER 2015

A.s. zaterdag geen competitie voetbal. De 2e ronde van de Districts beker 2015-2016 wordt afgewerkt. VVOG gaat op bezoek bij een oude bekende, Berkum. Berkum en VVOG beleefden in het seizoen 2013-2014 een spannend slot van de competitie in de hoofdklasse C. Na de 3-2 nederlaag, 5-4-2015, wedstrijd 21 tegen Harkemase Boys, leek VVOG rijp voor degradatie. Laatste plaats, 18 punten na 21 wedstrijden. Ook Berkum had het moeilijk met een twaalfde plaats, 21 punten, na 22 wedstrijden. Voor die laatste vijf competitie wedstrijden werd Marco Roelofsen, door het bestuur aangesteld als trainer/coach, (vervangend), met als verzoek aan Marco, “ probeer VVOG in de hoofdklasse te houden “. De eerste wedstrijd o.l.v. Marco werd een 1-3 nederlaag op de Strokel tegen SVZW. Na de met 1-3 verloren wedstrijd stond VVOG stijf onderaan in de hoofdklasse C.

Stand 21 april                                                 

9          WHC              23 – 28            - 16                

10        AZSV              23 – 27            - 7                  

11        Berkum          23 – 24            - 8                  

12        Go Ahead K   23 – 22            - 16                

13        DETO             22 – 20            - 18     

14        VVOG             22 –18             - 14                

Marco veranderde de speelwijze van VVOG. En voor VVOG voltrok zich daarna de wonderlijke ontsnapping aan degradatie.

19 april  :  SC Genemuiden – VVOG 1-1 (SC Genemuiden de latere kampioen)

                  17. Rick Boersma 0-1, 77. Gelijkmaker SC Genemuiden 1-1

                  Berkum – Harkemase Boys 0-3

21apri:   VVOG – DETO 2-1 (overgespeelde wedstrijd).

                  17. DETO  0-1, 77. Lars Kerver 1-1, 92. Rick Boersma 2-1 (Houdini act).

3 mei   :     CSV Apeldoorn – VVOG 2-4

                   8. CSV 1-0, 14. Rick Boersma 1-1, 31. CSV 2-1, 62. Lennard v.d. Brink 2-2, 

                   72. Lennard v.d. Brink 2-3 en 90. Tim Brockhoff  2-4.

                   Berkum – SC Genemuiden 0-2

                   (AZSV vrij van degradatie zorgen of P/D duels)

STAND BIJ INGAAN LAATSTE RONDE : 10 mei 2015

10        WHC              25 – 28            - 25                

11        VVOG            25 – 25            - 11 

12        Go Ahead K   25 – 25            - 17     

13        Berkum         25 – 24            - 12                

14        DETO             25 – 23            - 17     

10 mei   :    VVOG – BERKUM 3-0

24. Lennard v.d. Brink 1-0, 50. Douwe Dijkstra 2-0, 90. Tim Brockhoff 3-0

WHC - CSV Apeldoorn         1-3

SVZW - Go Ahead Kampen  5-1

Flevo Boys - DETO               1-3

Door de 3-0 nederlaag van Berkum bij VVOG degradeerde Berkum naar de eerste klasse.  Door de 3-0 winst van VVOG kwam VVOG in punten gelijk met WHC. WHC verloor van CSV Apeldoorn met 1-3. (WHC verloor zijn laatste drie wedstrijden !!!). VVOG en WHC eindigden gelijk op 28 punten. Door het betere doelsaldo eindigde VVOG op plaats tien, bleef behouden voor de hoofdklasse en moest WHC de P/D/ competitie gaan spelen. WHC bleef hoofdklasser. DETO na P/D competitie, degradatie naar de eerste klasse. Go Ahead Kampen degradeerde eveneens naar de eerste klasse.

Eindstand na 26 wedstrijden:

10        VVOG            28        ( - 8  )

11        WHC              28        ( - 27 ) P/D wedstrijden, bleef hoofdklasser

12        DETO             26        ( - 15 ) P/D wedstrijden, degradatie

13        Go Ahead K   25        ( - 21 ) degradatie

14        Berkum           24        ( - 15 ) degradatie                                                                           

Berkum komt de laatste twee seizoenen uit in de eerste klasse D.

Seizoen 2014 - 2015 eindigde Berkum op de derde plaats achter de kampioen DOS’37 met DETO als tweede. Berkum behaalde een periode titel maar verloor in de P/D nacompetitie beide wedstrijden Berkum – PKC’83 0-3 en Staphorst – Berkum 4-0. Berkum plaatste zich voor de KNVB Beker seizoen 2015-2016.

Seizoen 2015 - 2016 

Wedstrijden KNVB Beker.

Eerste ronde               TEC           - Berkum    0-1

Tweede ronde            JVC  Cuijk  - Berkum    4-4 (Berkum wns – JVC Cuijk topklasser) 

Derde ronde               Berkum      - HHC         0-3

Competitie eerste klasse D    
Na 10 wedstrijden , de zesde plaats, 15 punten. Koploper Go Ahead Kampen 25 punten. Thuis wedstrijden: vier maal winst één maal een nederlaag (DETO 1-5).
Uit wedstrijden: drie maal gelijk, (2-2 bij Go Ahead Kampen) en twee maal verlies.                                                                        -

Resultaten Districts Beker Oost:

Poule 49

Berkum            - Heino       6-1

Germanicus     - Berkum    0-6

D’Olde Veste    - Berkum    3-3

Knock out eerste ronde Berkum vrijgeloot.

Tweede ronde
21-11-2015     aanvang 14.30 uur    Berkum – VVOG

           

 

           

Locatie

Boerendanserdijk 53-55 8024 AE Zwolle

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.