Datum Zaterdag 15-10-2016
Wedstrijdnummer 347
Scheidsrechter M. Kampman

VVOG niet blij met de leiding bij de wedstrijd VVOG – FC Volendam

Het is VVOG weer niet gelukt de eerste thuis overwinning bij te schrijven. Jong Volendam was deze keer de grote sta in de weg.

Ondanks de man meer situatie na de 38e minuut, rode kaart voor de Volendammer Rauol Esseboom na een forse overtreding op Jeremy de Graaf, wist VVOG Jong FC Volendam niet op de knieën te krijgen.

Bij VVOG keerde Roelof de Groot terug op de linksachter positie waardoor Wesley Klein doorschoof naar zijn geliefde plaats op het middenveld. Na wat aftasten in de eerste minuten kreeg Jong FC Volendam na 10 minuten al een geweldige kans om op voorsprong te komen. Nick Steltenpool miste vrij voor Frans Korenberg.

De 0-1 viel kort daarna toch zo maar uit het niets. De voorzet van de vrij staande Gijs Smal kon op simpele wijze worden ingekopt door de attente en volkomen ongedekte??? Bert Steltenpool 0-1.

VVOG geschrokken wilde die tegenvaller recht zetten maar Jong FC Volendam gaf de voorwaartsen weinig ruimte om gevaar te stichten in de goed georganiseerde Volendamse verdediging.

Toch kwam de treffer voor VVOG. In de 29e minuut werd Jeremy de Graaf ” gevloerd door zijn directe tegenstander Raoul Esseboom. De toegekende vrije trap werd door Jeremy de Graaf vanaf ongeveer 20 meter prachtig in de bovenhoek gekruld. 1-1.

Nadat Marco Tol nog een keer zijn doelman Mitchel Michaelis als reddende engel te hulp was gekomen bij een scorings kans van Jeremy de Graaf, scheidsrechter Kampman verzuimde VVOG een strafschop toe te kennen na een overduidelijke handsbal van een Volendam verdediger binnen de zestien, kwam Jong FC Volendam toch weer op voorsprong.

De weer eens volkomen vrijstaande slimme Bert Steltenpool, ter hoogte van de middenlijn, reageerde attent op een diepe bal vanuit de middencirkel en kon alleen op doelman Frans Koornberg afstevenen. Met een mooie lob scoorde hij in de 37e minuut de 1-2.

Kort voor de pauze vergreep Raoul Esseboom zich aan Jeremy de Graaf, ontnam hem een scorings kans en mocht daarna met een terechte rode kaart vertrekken.

Rust 1-2

Na de pauze werd het een duel tussen gekenmerkt door een fel aanvallend VVOG en een massaal verdedigend Jong FC Volendam. Risico’s werden er niet genomen door de Volendammers. Weg is weg, mooi of niet mooi maar VVOG niet laten scoren was het devies. Jong FC Volendam werd bij enkel counters door doelman Frans Koornberg een halt toegeroepen.

Kansen waren er voor VVOG op de gelijkmaker, maar nu ontbrak ook het beetje geluk om de bal in de mêlee van spelers achter de sterk spelende Jong FC Volendam doelman Mitchel Michaelis te krijgen.

In de 78e minuut juichte VVOG voor die verdiende gelijkmaker. Jeremy de Graaf scoorde prachtig, echter scheidsrechter Kampman oordeelde dat Jeremy de bal met de arm zou hebben geraakt en keurde de treffer af. Een misser van de scheidsrechter die VVOG van een 2-2 afhield. De Graaf ving de bal op de borst op waarna hij schitterend scoorde.

De 1-3 in de 90e minuut door Joey Veerman, na een counter, was de extra domper voor VVOG, dat in de onderste regionen van de stand blijft bivakkeren.

Jong FC Volendam steeg door de overwinning naar de zevende plaats.

Frans Koornberg
Jeffrey Snijders Jan Juriën Hop, Richard Gooijer (46. Tim Muller), Roelof de Groot
Thomas Vossebelt (37. Jaime Bruinier), Wilko Braam, Wesley de Klein
Jeffrey Arends (65. Pernelly Biya), Jeremy de Graaf, Samir Merraki

12. 0-1 Bert Steltenpool
29. 1-1 Jeremy de Graaf
37. 1-2 Bert Steltenpool
90. 1-3 Joey Veerman

Rode kaart 38. Raoul Esseboom (Jong FC Volendam)
Gele kaart 78. Jeremy de Graaf

Voorbeschouwing VVOG - Jong FC Volendam

Zaterdag 15 oktober is Jong FC Volendam onze gast. Een kennismaking met de derde BVO organisatie in de Derde Divisie voor VVOG.

Jong FC Volendam startte de competitie met twee ongelukkige nederlagen. Bij DVS’33 was het verdediger Roald de Vries van de thuisclub, die de doelman van Jong FC Volendam, Mitchel Michaelis, in de 87e minuut met een geweldig afstandschot (50 meter) verraste, waardoor het verdiende 2-2 gelijke spel veranderde in een ongelukkige 3-2 nederlaag. Op eigen veld aan de dijk zag Jong FC Volendam een zeker lijkende 1-0 overwinning de mist ingaan toen FC Lisse in de 88e en 90e minuut twee verdedigingsfouten bij de Volendammers afstrafte en daarmee met de volle buit (1-2) uit Volendam mocht vertrekken.

Tegen Quick Boys werd aan de dijk de eerste driepunter, 1-0, gescoord. Bij SteDoCo ging het echter weer mis. In Hoornaar kreeg Jong FC Volendam een 5-2 nederlaag voor de kiezen. Tegen Harkemase Boys werd vervolgens de tweede thuisoverwinning behaald, 2-1. Het bezoek bij het sterke ASWH werd afgesloten met een 2-0 nederlaag.

Toch begon Jong FC Volendam te wennen aan het voetbal in de Derde Divisie. De 3-3 bij Rijnsburgse Boys, gevolgd door een 2-1 overwinning bij ODIN’59 en op eigen veld vorige week, een verdiende 2-1 overwinning op Capelle, brachten de Volendammers van plaats dertien naar plaats acht (linker rijtje) in de stand met 13 punten.

Na de ongelukkige 1-0 nederlaag op De Strokel tegen IJsselmeervogels, moest VVOG ook bij Jong FC Groningen een 1-0 nederlaag bijschrijven. Een onnodige nederlaag. Een puntendeling was zondermeer mogelijk geweest. Er waren een aantal mogelijkheden om te scoren. Veel kansen krijg je in deze sterke competitie niet en als je er dan toch een aantal weet te creëren dan moet je ook scoren.

Nadat Jong FC Groningen de 1-0 scoorde, kreeg VVOG nog een aantal mogelijkheden om de score minimaal op gelijke hoogte te brengen. Helaas miste het hard werkende VVOG het killers instinct, om de verdiende treffer achter de Groninger doelman te krijgen.

Er moeten punten gescoord worden door VVOG. VVOG staat inmiddels in de niet gewenste gevaren zone. De puntenafstand, onderling in de middenmoot, is klein. Een overwinning kan zo maar een aantal plaatsen in de stand doen stijgen. De eerste thuisoverwinning zou een mooie stap zijn de positie op de ranglijst een beter aan zien te gaan geven.

Met steun van onze supporters moet het zaterdag dan maar gaan gebeuren.

Iedereen een fijne sportmiddag toegewenst.

Volgende week zaterdag speelt VVOG geen wedstrijd.. De eerstvolgende wedstrijd is op 25 oktober als de beloften van PEC Zwolle langskomen. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Kieft.