Datum Zaterdag 26-08-2017
Wedstrijdnummer 905
Scheidsrechter M. (Marco) Ritmeester

VVOG al meteen op stoom met 3-0 zege op Scheveningen

Toch kwam er de eerste helft nog maar weinig stoom uit de ketel. De beide teams speelden met een vergelijkbare spelopvatting, waardoor het elkaar aftasten bijna de hele eerste helft duurde. Er ontstond weinig gevaar voor de beide goals. Het publiek genoot meer van het zomerse zonnetje dan van een voetbalspektakel. Het was eigenlijk wachten op het eerste foutje van de tegenstander om toe te slaan. Dat foutje kwam er in de 34ste minuut van de zijde van Scheveningen.

Een foute inspeelpass op het middenveld bij Scheveningen luidde een fraaie combinatie in die begon bij Frank Hol. Hij vond Pernelly Biya in de ruimte die op weg naar de uitlopende keeper Desmond Sturing in een nog betere positie zag staan. De uitstekend debuterende linkeraanvaller schoot VVOG uiterst koelbloedig naar de belangrijke 1-0 voorsprong.

Het was vlak voor rust bijna nog 2-0. In de 42ste minuut brak Frank Hol door de achterste linie van Scheveningen. Zijn voorzet werd echter een prooi voor de doelman van Scheveningen die daarmee erger voorkwam.

De kansen aan beide kanten waren schaars in de eerste helft en het spel voltrok zich weinig dreigend voornamelijk op het middenveld.

De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste maar dat veranderde gelukkig in de 56ste minuut.

VVOG kroop meer uit zijn schulp en was steeds meer en ook dreigender op de helft van Scheveningen te vinden. In de 56ste minuut was het raak. Een prachtige voorzet van Pernelly Biya werd op juiste waarde geschat door Jan Jurriën Hop. Hij torende hoog boven alles en iedereen uit en kopte steenhard schitterend raak (2-0).

Bij Scheveningen leek de puf er daarmee uit. VVOG bleef ook na de 2-0 de bovenliggende partij. Attent keeperswerk van de roze panter en een lekdichte achterhoede gaven Scheveningen geen  reden om nog in een herstel te geloven. De 3-0 lag eerder voor de hand dan de aansluittreffer van “de Schollekoppen". Die derde goal kwam er ook. En mooi dat ie was! Een fantastische diepe pass van Jeffrey Arends op de op volle snelheid liggende Pernelly Biya werd schitterend afgerond met een subtiel lobje over de uitgelopen keeper van Scheveningen (3-0).

VVOG had de volle buit binnen en dat was met name gezien de tweede helft ook verdiend. Wanneer de kansen voorin worden benut, de middenlinie zijn duels blijft winnen (met de excellerende Wesley de Klein als opperstofzuiger die weer klopte en zoog als vanouds), er compact gevoetbald blijft worden en de achterhoede van graniet blijft dan zou het wel eens een mooi seizoen '17-'18 kunnen worden.

De eerste zwaluw is gesignaleerd. En dat er nog maar een zwerm volgen.

Volgende week - met een schuin oog kijkend naar teletekst pagina 833/2 - meteen een topper…: Koploper VVOG op bezoek bij nummer 2 Harkemase Boys ; ))

Mooi begin toch?

Koornberg
Snijders Hop Muller de Groot
Braam (59, Doeve) Biya de Klein
Arends Hol (69, de Graaf) Sturing (59, Labari)

1-0, Desmond Sturing (34ste minuut)
2-0, Jan Jurriën Hop (56ste minuut)
3-0, Pernelly Biya (79ste minuut)
Geel; Roelof de Groot

Voorbeschouwing VVOG - Scheveningen

Zaterdag aanstaande de competitiestart 2017-2018.

De Derde Divisie A (zaterdag) belooft weer een spannende competitie te gaan worden.
T.o.v. vorig seizoen is de samenstelling van de Derde Divisie A nogal gewijzigd.
Niet meer aanwezig:
Gepromoveerd naar de Tweede Divisie : IJsselmeervogels, FC Lisse en Rijnsburgse Boys.
Gedegradeerd naar de Hoofdklasse : Stedoco, Huizen en FC Rijnvogels.
Nieuwkomers zijn:
Gedegradeerd uit de Tweede Divisie : Spakenburg, Jong FC Twente.
Kampioenen resp. Hoofdklasse A en B : Spijkenisse en ACV.
Winnaar P/D nacompetitie Derde Divisie : DOVO.
Derde Divisie B (zondag) : Magreb’90

Vandaag is Scheveningen is onze gast. Scheveningen is een toonaangevende vereniging in de Haagse voetbalwereld met een geweldige jeugdafdeling die vele goede voetballers voortbracht, maar waar ook plaats is voor minder getalenteerde jongens en meiden, voor wie het voetbal plezier voorop staat, een status die men tot aan de dag van vandaag nog altijd moeiteloos waar maakt.
Kort prestatie overzicht Scheveningen:
Seizoen 11-12 kampioen hoofdklasse B, promotie naar de topklasse.
Seizoen 12-13 debuut in de topklasse, met een 11 e plaats.
Seizoen 13-14, 14-15 en 15-16, topklasse, resp. een 9 e , 11 e , en 13 e plaats in de eindstand.
Seizoen 16-17 Derde Divisie:
Scheveningen beleefde een spannende competitie, behoorde het gehele seizoen tot de kopgroep in de competitiestand.
Tussen 26/02en 18/03 nam Scheveningen zelfs de leiding in de stand. Echter door de 0-3 nederlaag op eigenveld tegen VVOG, 11/03 en de 1-1, op 25/03 tegen Huizen, moesten De Schollekoppen de leiding inleveren aan IJsselmeervogels en FC Lisse.
Scheveningen eindigde op een mooie 5e plaats in de eindstand.
Het is de tweede maal dat VVOG en Scheveningen met elkaar de strijd aan gaan op De Strokel. Vorig seizoen eindige de confrontatie in Harderwijk met een 2-2 eindstand. Een zwaar bevochten gelijkspel voor de thuisclub.
8. Jeremy de Graaf 1-0, 21.Rensy Barradas 1-1, 52 Thomas Vossebelt 2-1 en 56. Ricardo Samoender 2-2.

Doestelling van Scheveningen zal ongetwijfeld luiden: meedoen om de prijzen.
Doelstelling VVOG:
Handhaven in de Derde Divisie. Met een schuin oog naar het linker rijtje kijken.
En… wellicht voor een verrassing zorgen. Het vertrouwen bij staf en selectie is groot.
We zullen het zaterdag met grote belangstelling volgen. Voorspellingen over de te winnen prijzen, nacompetities of degradaties hebben totaal geen zin, mede ook, door de vele wijzigingen in de selecties van alle ploegen.
We rekenen zaterdag op een mooie seizoenopening met een spannende wedstrijd en uiteraard op een positieve uitslag voor ons VVOG. We gaan er met zijn allen weer een mooi seizoen van maken. Heel veel succes en veel voetbalplezier in het nieuwe seizoen.