Nacompetitie
Datum Zaterdag 28-05-2011
Aanvang 14:00

VVOG op valreep naast Holwierde

VVOG heeft op de valreep een punt meegenomen uit Holwierde door in een knotsgekke en spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijk te spelen. Grote man bij VVOG was Terrence ten Brink met twee doelpunten.  Het derde doelpunt werd gemaakt door Rocco Keizer.
Op een moeilijk bespeelbaar veld, waar ook nog eens de wind vrij spel had en dwars over het veld stond,  moest VVOG vandaag aantreden tegen Holwierde. Trainer Wim Kroes kon vandaag niet beschikken over Sam Doeve, hij had prive-verplichtingen. Hierdoor stond Lars Kerver de eerste keer na zijn langdurige blessure weer in de basis.
Het technische voetbal waarbij de bal van voet naar voet gaat was praktisch onmogelijk en veelal werd de lange bal gehanteerd. Door de wind kwam deze vaak niet aan. In de vijfde minuut had VVOG al goede zaken kunnen doen. Een diepe bal op Rick Boersma werd door hem goed beoordeeld. Hij deed alles goed en  lobde de bal over keeper Robin Kuipers. Vlak voor de goal stuiterde de bal tegen de lat. Ook de rebound werd niet benut.
Intussen werd door Holwierde veelal de lange bal op spits Karakaya gehanteerd. Deze won vele kopduels van de VVOG verdediging en kon hierdoor vaak de vleugelspitsen bedienen. Vooral  de balvaardige Husiyn Kurt was een plaag voor Jelmer Dijkstra.
In de 17e minuut kon Fabian Bouwman een schot van Karakaya prachtig keren. VVOG kon echter totaal niet omgaan met de omstandigheden. In de 32e minuut ging het dan ook fout. Door een aantal fouten in de verdediging kwam de bal bij Kurt en hij schoot de bal binnen en bracht de stand op 1-0. Een paar minuten later leek VVOG de stand gelijk te trekken . Een schot van Dennis van Vuuren werd maar half gekeerd door doelman Kuipers. Hij redde echter met een reflex op de inzet van Dada Bugera waardor de ruststand bleef bij 1-0.
Na rust was de verwachting dat VVOG gelijk van leer zou trekken maar nog geen twee minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Rik Boersma werd op de achterlijn afgetroefd en verdediger Rolf Oosterhuis kon Fabian Bouwman voor de tweede keer verschalken. Een terechte stand op dat moment.
Rocco Keizer werd gebracht ten koste van Rik Boersma. Rocco stond nog geen vijf minuten in het veld of hij kopte al net over maar een paar minuten later was het toch raak. Van dichtbij verschalkte hij de Holwierde doelman en bracht de stand op 2-1.
Een paar minuten kopte weer Rocco Keizer op de paal. Doelman Kuipers was kansloos. Inmiddels was Holwierde aan het proberen de aanvallen van VVOG te ontregelen door veel op de grond te liggen en vaak was de bal weer verdwenen in de bosjes etc.
Rolf Oosterhuis greef geel van scheidsrechter van Drunen na het wegschieten van de bal. Een prachtige vrije trap van Lars Kerver werd op sublieme wijze uii het doel geranseld door doelman Kuipers. In de 78e minuut kwam VVOG op gelijke hoogte een prachtige trap van Terrence ten Brink van 20 meter was teveel voor de Holwierde doelman.
Een vrije trap van Holwierde op 20 meter van de goal van Fabian Bouwman spatte nog uiteen op de lat en VVOG kwam hiermee goed weg..
Wim Kroes bracht Hein Kort voor Farouk Djemilie. Ondertussen moest VVOG zeer alert zijn op de aanvallers van Holwierde en bij een van deze aanvallen werd de defensie wederom afgetroefd op inzet en Danny de Vries bracht in de 85e minuut de stand op 3-2 en een nederlaag leek aanstaande. Daar dacht Terrence ten Brink anders over. In de slotminuut speeld het zich vrij op de hoek van het strafschopgebied en via een been van een verdediger sloeg de bal als een bom in achter doelman Kuipers en werd er een gelijkspel veilig gesteld.
De strafschoppen serie werd door VVOG met 5-4 gewonnen.
Een wedstrijd om snel te vergeten waarin VVOG totaal niet aan voetballen toe kwam. Een pluspunt is het feit dat de spelers (ook bij een 2-0 achterstand) bleven vechten voor een goed resultaat. Aanstaande dinsdag speelt Holwierde wederom een thuiswedstrijd en wel tegen Oranje Wit. Zaterdag zal VVOG dan de reis aanvaarden naar Oranje Wit. De strijd is nog lang niet gestreden maar we zijn goed op weg.