Datum Zaterdag 19-11-2011
Aanvang 15:00

VVOG in degradatiezorgen na nederlaag op URK

Natuurlijk was heel URK opgelucht na de 4-2 overwinning op VVOG. Maar de overwinning had eigenlijk moeten gaan naar de beter voetballende ploeg deze middag en dat was VVOG.
Beiden ploegen maakten er een mooie voetbalmiddag van met veel strijd. Enige dissonant deze middag was scheidsrechter Barrales uit Amsterdam. Deze man marchandeerde de hele wedstrijd door daar waar soms URK en soms VVOG er beter vanaf kwam bij hem. Beide ploegen hadden deze arbiter vanmiddag eigenlijk niet verdiend.
Trainer Wim Kroes had vanmiddag de beschikking over een fitte selectie op Niels Nijveld na. Rick Boersma bezette de linksback positie zodat Lars Kerver zich voorin kon melden. Farouk Djemili zat hierdoor op de bank.

De eerste kans was voor URK. In de 4e minuut schatte Rick Boersma een diepe bal verkeerd in maar de URK-er voorwaartsen stonden nog niet op scherp. VVOG nam het initiatief en trachtte met verzorgd voetbal het doel van de van zijn blessure genezen Kofferman te zoeken.
In de 10e  minuut een gele kaart voor Danny Mazereeuw. Hij ging iets te hard door op de Reinier Romkes en kreeg hiervoor geel van scheidsrechter Barrales.
Waar VVOG het spel meer en meer naar zijn hand zette kwam URK op voorsprong. Martijn Duits dacht de bal over de achterlijn te kunnen laten lopen maar rekende niet op de inzet van Mazereeuw. Deze pikte de bal op en legde terug op van Slooten en deze schoot de 1-0 binnen. Een fikse tegenvaller voor VVOG.
Nog geen twee minuten later ging Jeremy de Graaf het strafschopgebied binnen van URK maar de inzet van Jeremy werd door Kofferman maar net naast getikt.
VVOG kwam in de 21e minuut toch langszij. Dada Bugera werd binnen het strafschopgebied tegen de grond gewerkt. Tot ontzetting van alles wat VVOG lag legde Barrales de bal buiten de 16 meter. Toch was er nog gerechtigheid want Jeremy de Graaf schoot de bal feilloos in de kruising en het stond weer 1-1.
In de 27e minuut alweer een vrije trap voor VVOG. Nu iets verder van de goal. Martijn Duits zette zich achter de bal en schoot de bal buiten bereik van keeper Kofferman tegen de paal.
De wedstrijd leek met een 1-1 stand de rust in te gaan. Echter in de 41e minuut kwam URK toch weer op voorsprong. Een voorzet van de zijkant kon eerst worden ingekopt door Jelies. Reinier Romkes voorkwam met een prachtige reflex in eerste instantie een doelpunt maar Mazereeuw frommelde toch de bal achter Reinier Romkes.
Vlak voor rust kreeg URK nog een vrije trap. Deze werd weggewerkt door de VVOG verdediging.  Waarschijnlijk kreeg aanvoerder Lindeboom even een waas voor zijn ogen maar nadat hij Reinier Romkes tegen de grond had gewerkt ging hij ook maar even op zijn been staan. De assistent scheidsrechter nam dit waar maar waar vriend en vijand op rood rekende deed Scheidsrechter Barrales het af met geel.

In de rust was Terence ten Brink achtergebleven in de kleedkamer en was Farouk Djemili zijn vervanger.
VVOG nam weliswaar het initiatief. Maar alle voorzetten waren een prooi voor de lange Kofferman of voor de evenlange Teunis Kramer.
Ook trainer Jan Schulting van URK wisselde. Hij bracht William de Boer in het veld voor Mazereeuw. Deze liet in woord en gebaar weten dat hem dat helemaal niet beviel.
De wedstrijd werd er niet beter op. Beide ploegen werden slordiger en dat was met name op het middenveld het geval. URK ging steeds opportunistischer spelen met de lange ballen op de spitsen Jelies en de Boer.
Trainer Wim Kroes bracht in de 63e minuut Rocco Keizer in en haalde de goed spelende Tim Brockhoff naar de kant. Zijn eerste daad was een keihard schoot tegen de onderkant van de lat buiten bereik van Kofferman. De aanval was nog niet over. Lars Kerver schoot vanaf 25 meter op de goal. Kofferman kreeg de bal niet onder controle en Dennis van Vuuren was er als de kippen bij om de 2-2 binnen te tikken.
Beide ploegen gingen daarna vol voor de winst. Het voetbal werd minder maar de spanning steeg naar een toppunt. De wedstrijd leek op een 2-2 eindstand af te stevenen maar scheidsrechter Barrales vond schijnbaar dat hij de tweede helft te weinig in beeld was geweest. In de 90e minuut was er een duel tussen Martijn Duits en William de Boer,na een voorzet van de zijkant, deze werd door Barrales als een overtreding van Martijn gezien en legde de bal op de stip. Laten we voorzichtig zeggen dat het een wel zeer discutabele beslissing van deze arbiter was.
Teunis Kramer liet zich deze kans niet ontnemen en schoot de 3-2 binnen. In de blessuretijd ging VVOG massaal op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Martijn Duits in de 94e minuut werd weggewerkt door de verdediging van URK en William de Boer kon bij de uitval de 4-2 op het scorebord brengen hetgeen ook de einduitslag betekende. In de slotfase liepen Dennis van Vuuren en Jeremy de Graaf ook nog tegen een gele kaart aan.

Een weliswaar zeer onterechte maar wel dure nederlaag. VVOG had op basis van het veldspel minimaal een gelijkspel verdiend. Maar je krijgt niet altijd wat je verdient. Het veldspel van VVOG geeft echter wel aanknopingspunten om positief de komende periode tegemoet te zien. VVOG is door deze nederlaag wel in de degradatiezonde belandt en heeft alleen nog Berkum en Drachtster Boys onder zich.
Volgende week speelt VVOG een bekerwedstrijd uit tegen Bennekom 2. Deze wedstrijd vangt aan om 13.30 uur