Datum Zaterdag 21-04-2012
Scheidsrechter G. Gils

URK countert VVOG naar een nederlaag.

VVOG heeft gisteren een ontluisterende nederlaag geleden tegen het bezoekende URK. De URK-ers gingen met een 0-2 overwinning richting huis.

VVOG kon starten in de meest sterke opstelling. Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week startte Rick Boersma op het middenveld en dat ging ten koste van Tim Brockhoff.
De eerste kans van de wedstrijd was voor Jelle de Boer maar hij schoot te slap in. In de tegenaanval zette Jeremy de Graaf Sam Doeve helemaal vrij voor doelman Cornelis Koffeman. Sam schoot echter hopeloos naast. Een  uitgelezen mogelijkheid om de leiding te nemen in deze wedstrijd ging zodoende verloren. VVOG bleef sterker en kreeg in het eerste half uur zeker drie 100% kansen. Eerst schoot Jeremy de Graaf goed in maar vond doelman Koffeman op zijn weg. In de 23e minuut schoot Terence ten Brink te zacht in om doelman Koffeman te verontrusten.
In de 28e minuut kreeg Martijn Duits een gele kaart na een overtreding op Jelle de Boer van de goed leidende scheidsrechter Gils. Dit had al een waarschuwing moeten zijn.
Vlak voor rust werd de wedstrijd op zijn kop gezet.  Bij een aanval van VVOG wil Jeremy de Graaf de bal terug leggen op Terence ten Brink. Deze verwachtte dit echter niet en URK schoot de bal naar voren waar Jelle de Boer wel brood in zag.  Na al een paar doorkomende spelers van URK van scoren te hebben belet was Jelle de Boer nu wel eerder bij de bal dan Reinier Romkes en kon de bal vrij inschieten en URK op een ,weliswaar niet verdiende, voorsprong te zetten .

Deze 0-1 werd ook de ruststand. In de rust Terecence ten Brink in de kleedkamer achter gebleven.
Alie Akachar was zijn vervanger . Lars Kerver ging een linie naar achteren. Sam Doeve speelde nu in de laatste linie en Martijn Duits schoof door naar het middenveld.

Dit alles sorteerde echter niet het effect wat de bedoeling was. Het spel werd steeds onsamenhangender. Veelal werd de lange bal gehanteerd maar deze waren allemaal een prooi voor de verdedigers van URK onder leiding van Teunis Kramer en Cornelis Koffeman.
VVOG bracht Rocco Keizer nog voor Niels Nijveld waardoor Lars Kerver nog een linie naar achteren ging. In de 65e minuut werd Jeremy de Graaf diep gestuurd. Hij schoot de bal over doelman Koffeman richting doel maar ook deze bal ging naast.  Het leek er steeds meer op dat ook deze middag scoren een te grote opgave ging worden. Het straalde ook steeds meer af van de gezichten van de spelers.
In de 70e minuut werd het zelfs nog 0-2. Een hoekschop van Randie Jelies viel in een keer binnen. Reinier Romkes kon er zijn hand niet meer achter krijgen.
De wedstrijd kabbelde naar het einde. VVOG wilde wel wel maar kon niet.  Het vertrouwen daalde naar een nulpunt. Eenvoudige passes over tien meter kwamen niet meer aan.
Ondanks vele blessurebehandelingen telde scheidsrechter Gils niet meer dan twee minuten bij.  Vele toeschouwers hadden het sportpark al verlaten toen hij affloot en URK met een 0-2 overwinning van het veld liep.

In de beslissende wedstrijd van de competitie geven veel spelers niet thuis  en iedereen zal eens in de spiegel moeten kijken want er zijn nog twee belangrijke wedstrijden te gaan waar een nacompetitie bijna niet meer is te ontlopen.

Volgende week is een vrije zaterdag en daarna volgt de uitwedstrijd tegen Staphorst en de laatste thuiswedstrijd is een thuiswedstrijd tegen buurman DVS ‘33