Datum Zaterdag 08-02-2014
Wedstrijdnummer 132126
Scheidsrechter G. Keijl

Penaltykiller Bies brengt VVOG in volgende ronde

Met drie gestopte penalty's in de strafschoppenserie na een reguliere eindstand van 1-1 was Wesley Bies de absolute matchwinnaar vandaag. Hij moet er eens van hebben gedroomd om zo onder luid applaus van de supporters op de schouders van het veld gedragen te worden!

Na het stoppen van niet een maar drie penalty's in de beslissende strafschoppenserie kwam hem dat ook toe. Het was zover gekomen omdat SVZW en VVOG er vanmiddag een matig potje van maakten dat na 90 minuten terecht geen winnaar opleverde. SVZW was de eerste helft de bovenliggende partij, VVOG wist in de tweede helft zich wat meer kansen te creëren echter zonder tot goed voetbal te komen. De 1-1 stand gaf de verhouding goed weer.

De 0-1 van SVZW was een geval apart! De verdediging van VVOG dacht dat de Pupil van de Week vrij baan moest worden verschaft voor zijn gebruikelijke doelpuntje vooraf aan de aftrap. Echter bleek er al afgetrapt en de pupil van de week speelde als spits bij SVZW; 0-1 na 20 seconden. De enige echte Pupil van de Week had het speelveld nog niet eens verlaten…

In de achterhoede met Brouwer, Duits, Hop en van den Brink bleek dat niet de enige communicatiestoring in het verloop van de wedstrijd. Het bleek in de eerste helft moeilijk om vat te krijgen op de lopende mensen van SVZW. VVOG had daar moeite mee ondanks het feit dat er vanmiddag met de punt naar voren (Douwe Dijkstra) gespeeld werd. Tim Brockhoff en Thomas Vossebelt vormde het blok voor de verdediging. Beiden speelden vandaag niet op het nivo waartoe ze in staat zijn en dat gekoppeld aan de nog steeds gehavende opstelling van VVOG verklaarde mogelijk de matige vertoning.

De rust werd bereikt met een keer goud, zilver en brons.

De tweede helft was nog geen minuut oud of SVZW verprutste een levensgrote kans. Kort daarna deed ook VVOG aanvallend van zich spreken. Rick Boersma kwam door over links en zijn afgemeten voorzet werd door Erwin Schouten ineens op de slof genomen. De keeper van SVZW redde echter fraai. Het in de tweede helft meer aandringende VVOG (met een goede rol van Samir Merraki) verschafte zich met wat beter voetbal enkele goede kansen en een daarvan werd door Douwe Dijkstra benut. Hij kopte een voorzet van rechts van Rick Boersma onberispelijk langs de kansloze keeper van SVZW 1-1.

Met twee wissels (Justin Kuikhoven voor de licht geblesseerde Tim Brockhoff en Kevin van de Vlag voor Erwin Schouten) veranderde er weinig aan het spelbeeld. De 1-1 eindstand betekende strafschoppen (zonder de erkende penaltynemers Schouten en Brockhoff).

Na 8 penalties bleek VVOG de gelukkige. Daarvoor waren wel drie schitterende reddingen van keeper Wesley Bies nodig die daarmee de man van de wedstrijd werd.

Deze bekerwinst gekoppeld aan de mogelijke spoedige terugkomst van Lars Kerver en de binnenkort weer herstelde Niels Nijveld is een goede opmaat voor de volgende belangrijke serie wedstrijden in de competitie. Te beginnen aanstaande zaterdag wanneer DETO op bezoek komt op de Strokel.

Voorbeschouwing VVOG - SVZW (beker)

VVOG en SVZW spelen zaterdag-middag de beker wedstrijd uit de vierde ronde van de Districts Bekercompetitie KNVB – OOST.

SVZW en VVOG speelden dit seizoen al eerder tegen elkaar. De competitie ontmoeting op 16 november 2013 in Wierden werd door een doelpunt van Cenk Ugas in de 87 ste minuut door SVZW gewonnen. Sneu voor VVOG, waar een gelijkspel de verhouding beter had weergegeven

Beide clubs spelen tot nu toe niet hun gelukkigste seizoen.

SVZW gestart als één van de grote kanshebbers voor de titel en dus promotie naar de topklasse, kon zijn kandidatuur tot dusver niet waarmaken. Na 16 competitie wedstrijden is de achterstand op koploper ACV opgelopen tot maar liefst 14 punten. Het doel, terugkeer naar de topklasse, zou als alles meezit nog kunnen worden bereikt via de derde periodetitel en een lange moeilijke nacompetitie.

Ook bij VVOG loopt de competitie niet zoals verwacht. Het doel zich als een stabiele hoofdklasser te laten zien dit seizoen, gaat door allerlei oorzaken niet helemaal naar wens.

De 1-0 nederlaag j.l. zaterdag was daar een voorbeeld van. Een danig gehandicapt VVOG, de ploeg miste een aantal vaste krachten, met als gevolg weer een aangepaste opstelling.

VVOG maakte een valse start tegen Drachtster Boys. VVOG was in de beginfase niet scherp genoeg. Na de 1-0 achterstand, al na 15 minuten, werkte de ploeg  wel hard voor een positief resultaat, had echter weinig geluk bij de doelpogingen en verloor onnodig drie dure punten in Drachten.

De situatie is er door die nederlaag niet plezieriger op geworden.

Volgende week wordt de competitie weer hervat.

Vandaag staat de bekercompetitie voorop.

SVZW en VVOG bereikten de vierde ronde door de volgende resultaten.

SVZW vrij geloot     VVOG - Reutum 8-0

Vanmiddag gaan VVOG en SVZW dus strijden voor een plaats in de ACHTSTE FINALES te spelen dinsdag 25 februari a.s.