Datum Zaterdag 10-01-2015
Aanvang 14:00
Wedstrijdbeschrijving Oefenwedstrijd

VVOG begint nieuwe jaar goed met 4-0 oefenzege

In meer herfstige dan winterse omstandigheden speelde VVOG zijn eerste oefenwedstrijd in de twee opwarmrondes naar de tweede competitiehelft. Tegenstander was de Zouaven uit Grootebroek, spelend in de zondag hoofdklasse A. VVOG begon in de volgende opstelling;

Bies

Brouwer Duits Hop Kerver

Boutachkourt Jansen Brockhoff

Biya Haklander Boersma

De eerste helft gaf een gelijkopgaande strijd te zien waarbij de Zouaven iets meer energie in de wedstrijd stak dan VVOG, maar het was wel VVOG dat het meeste gevaar stichtte en regelmatig over de vleugels goed doorkwam. Zo ontstond ook de eerste goal. Pernelly Biya speelde zich op links fraai vrij en bediende Richard Haklander op maat. Hij liet de keeper van Zouaven volstrekt kansloos met een droge knal in de linker benedenhoek en tekende zodoende in de 28ste minuut voor de 1-0 voorsprong.

Dat niet alle gevaar ook leidde tot een doelpunt bewees de aanval in de 29ste minuut  waarbij Pernelly Biya Tim Brockhoff alleen voor de keeper zette. Hij deponeerde de bal recht in de handen van de keeper.

Rust brak aan met een 1-0 voorsprong voor VVOG.

De tweede helft verscheen VVOG met een bijna nieuw ensemble waarin met name aanvallend wat meer muziek bleek te zitten. De bezetting was als volgt;

Koornberg

van Wilgenburg Duits Hop Kerver

Vossebelt Boutachkourt Dijkstra

van der Vlag Nyang Labari

Begin tweede helft probeerde de Zouaven het nog wel. Zo moest Frans Koornberg in de 63ste minuut een vrije trap net buiten de 16 met een schitterende save uit de linkerbovenhoek ranselen. En na wat corners van de Zouaven die geen echt doelgevaar opleverden nam VVOG het heft in handen.

Zouaven werd teruggedrongen en in de 76ste minuut was het bijna 2-0 maar de achterwaartse kopbal van Jan Jurrien Hop belandde net aan de verkeerde kant van de paal. In de 80ste minuut viel ie toch. Harry van Wilgenburg, die als rechtsback een goede indruk achterliet, zette de aanval op, Oussama Labari en Kevin van der Vlag combineerden door de verdediging van de Zouaven en Oussama rondde heel beheerst af 2-0. VVOG ging door en in de 83ste minuut volgde de 3-0 uit een fraaie aanval over links waar Modoe Nyang Kevin van der Vlag vond die de voorzet van Modoe met links aannam en met rechts kiezelhard afdrukte 3-0. Van der Vlag bewees in de 87ste minuut voor de tweede maal dat ie in het centrum van de aanval veel beter tot zijn recht komt want in vergelijkbare positie scoorde hij wederom een echte spitsengoal uit een assist van Modoe Nyang en dus zijn 2de en VVOG’s 4de.

In de 89ste minuut (de 44ste op het VVOG scorebord) vond de scheidsrechter het welletjes en floot de nuttige oefenwedstrijd naar het eind.

De 4-0 oefenzege is een goede opmaat naar een succesvolle tweede competitiehelft. Maar het moet wel gezegd. Slordigheden en onzorgvuldige passing werden vanmiddag niet afgestraft door deze tegenstander. Toch zullen er nog genoeg tegenstanders naar de Strokel komen die daar in de tweede competitiehelft wel raad mee weten. Er valt voor de volgende opwarmronde thuis tegen Alcides komende zaterdag nog wel wat te sleutelen.